Pas på dig selv når du cykler

31 marts 2021 Mathias Nielsen

Selvom man er en god cyklist, der har styr på både færdselsregler og gearskifte, kan man altså nemt ende i situationer, hvor man er udsat for fare i større eller mindre grad. De fleste af os har nok oplevet at blive forskrækket på den ene eller anden måde, når vi er ude i trafikken. Man kan jo så kun håbe at man nøjes med forskrækkelsen og at man ikke kommer til skade.

Noget af det vigtigste vi har på kroppen er vores hoved. Mange legemsdele kan vi til nøds godt undvære, men lige netop hjernen er ansvarlig for, hvordan resten af vores krop opfører sig. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi gør alt hvad vi kan for at passe på vores hoved – især når vi cykler.

Den bedste måde du kan passe på dig selv i trafikken på er ved at investere i en cykelhjelm. Det kan være en dyr en, hvor der er lagt ekstra vægt på design og kvalitet, eller du kan købe en billig cykelhjelm, der blot har til formål at være praktisk og sikker. Hvilken type ville du vælge?

Myten om at alle cykelhjelme er grimme

I nogle kredse er der lidt en myte om, at man ser utjekket ud, når man kører med cykelhjelm. Jeg vil mene, at det engang var sandt, men ikke længere i dag. I dag findes der et hav af flotte cykelhjelme, som passer til hver en type og til hvert et formål. Det betyder, at cykelhjelme er blevet mere mangfoldige, og nu kan en cykelhjelm nærmest blive et statussymbol eller et symbol på en sikker livsstil.

Så hvis du vil passe godt på dig selv og dine kære, er det bare om at komme ud og få investeret i en ny hjelm. Held og lykke med at finde den rette hjelm til dig!

Flere Nyheder