Hav altid en rulle tape i bilen

14 september 2020 Lotte Hindsberg

Umiddelbart virker det ikke logisk at skrive at det er en god ide at have en rulle standard tape som en del af en bils standard udstyr. I midlertid forholder det sig sådan at det er en rigtig god ide, især når og ikke hvis du oplever at få et stenslag på din bilrude. 

Et stennedslag er næsten umuligt at undgå at få fra tid til anden. Du kan opleve det flere gange på et år og hvergang er man ved at dø af forskrækkelse hvis ikke af irritation over at det sker igen. Andre gange kan der gå år imellem. 

Men når det sker er der flere ting du kan gøre. Er det et en lille revne kan du sætte et stykke tape over og det er derfor det er relevant at have det i bilen og forsigtigt køre videre.

Få hjælp af autohjælp

Hvis du har fået et stenslag der er så voldsomt at hele ruden er gået i stykker skal du ringe til en autohjælp. Læs mere her https://davidsautohjaelp.dk/. Her kan du ikke køre videre og har brug for at få udskiftet ruden.

Har du et fået en lille revne på mindre end en 2 kr. er det muligt at reparere ruden istedet for at udskifte den. Det anbefales dog stadig at du køre så lidt som muligt da bilens bevægelser kan få revnen til at blive større.

Det er både nemmere, billigere og hurtigere at få lavet revnen end at få ruden udskiftet. Det tager omkring 15-20 min. fra mekanikeren kommer til han er færdig og ruden er så god som ny.

Skal ruden udskiftes tager det 1-2 dage, hvis der skal en original reservedel hjem og så skal den udskiftes og tørre, inden du kan hente den. Husk at undersøge om din forsikring dækker stenslag.

Flere Nyheder