Forlæng dine bremsers levetid

23 marts 2021 Maya Hindsberg

Bremser er en vigtig og essentiel del af din bil. Det ville være direkte dumt og farligt at køre med dårlige bremser, men man kan godt være tilbøjelig til det, da det er dyrt at få dem skiftet. Det kan du dog undgå, ved at køre mere hensigtsmæssigt. Måden du kører på, påvirker nemlig dine bremsers levetid.

Der er mange små ændringer ved din kørsel, som ikke kun vil spare dig penge på udskiftning og reparation af bilens bremser. På den måde, kan du køre væsentligt længere, inden de skal repareres. Det er desuden ikke noget, der koster andet end omtanke bag rattet. Hvis uheldet er ude, og de skal repareres, kan du dog med fordel opsøge f.eks. https://www.jaauto-amager.dk/.

 

Tips til at spare på dine bremser

Den første ting du skal være opmærksom på er, at du ikke skal bremse hårdt op. For jo hårdere du bremser op, jo større et pres lægger du på bremseskiverne. Hvis du kan, er det derfor en god ide at lave længere og langsommere opbremsninger, så du ikke belaster bremserne mere end højst nødvendigt.

Derfor kan det også være en god ide at se frem ad på vejen. Der er mange bilister, som ikke er særligt opmærksom på vejen foran dem. Derfor er det en god plan at kigge godt fremad, så du er klar på den næste opbremsning. På den måde kan du lette foden fra speederen, køre i frigear og sænke farten, så du bremser så lidt og så blødt som muligt.

Det er også en god ide at tømme bilen for diverse ting og sager, som du ikke behøver have liggende. Det gør nemlig bilen tungere, og jo tungere bilen er, jo mere belasting kommer der på bremseskiverne. Så hvis du kører rundt med meget bras i bilen, så reducerer du også bremsernes levetid.

Flere Nyheder