Få undersøgt din brugte bil af et uvildigt autoværksted

07 september 2020 Lotte Hindsberg

Hvis du har planer om at anskaffe dig en ny bil og det skal være en brugt bil er der flere ting du kan gøre for at sikre dig at du har gjort en god handel. Start med at undersøge prisniveauet på bilen. Det vil sikre dig at du ikke kommer til at betale for meget. Derudover skal du læse hvilke problemer den biltype du har i kikkerten typisk har. Er det problemer der er nemt at få ordnet eller vil det kræve dyre og besværlige reservedele. 

Når du har fundet den bil du gerne vil købe bør du få den undersøgt at et uvildigt værksted. Det kunne f.eks. være et værksted i Aalborg. Evt. fejl skal derefter udbedres eller du skal have et nedslag i bilens pris. 

Har du først mulighed for at få en mekaniker til at kigge på bilen efter købet, kan du sikre dig ved at få skrevet et forbehold ind i købsaftalen. Har du ikke det kan du ikke efterfølgende komme tilbage til sælger, da den er købt som beset.

Kør en lang tur i bilen før køb

En anden god handling før køb er at køre en lang tur i bilen for at lære den godt at kende. Vælger du blot at køre rundt om hjørnet vil du udelukkende lære at bilen starter, når du tænder den. Det er selvfølgelig også værd at tage med. Du skal ud og køre mindst en halv time og du skal både have været en tur på motorvejen og en tur rundt i byen. 

Har du fundet fejl skal de udbedres og du bør igen tage en tur i bilen. Tøver sælger med at lade dig tage en lang tur i bilen, bør du søge videre og finde en anden bil.

Husk også at nysynet alene betyder at den er lovlig at køre i.

Flere Nyheder

12 januar 2024

VW ID

12 januar 2024

ID

09 januar 2024

VW ID