Få udskiftet din forrude af et professionelt autoværksted

| |

Hvis uheldet er ude og du oplever et stenslag på din forrude, er der flere ting du kan og bør gøre, for ikke at bringe dig og andre billister og passagere i fare. I dag er der meget elektronik i bilens forrude og det betyder at bilen og din sikkerhed er forbundet med at den er hel. Derfor bør du så vidt muligt undgå at køre videre, hvis du oplever et stenslag.

Har du en rulle tape eller bare et plaster, kan du med fordel sætte det over revnen. Det vil nedsætte muligheden for at revnen arbejder videre og bliver endnu større, hvis du bliver nød til at køre videre inden du kan få lavet revnen. Det kan f.eks. være til et autoværksted i Aalborg. 

Reparation eller udskiftning af ruden

Der er 2 muligheder, når ruden har fået en revne efter et stenslag. Er det et lille stenslag, mindre end en 2 kr., er det ofte muligt at reparere ruden. Er det et større stenslag eller har revnen arbejdet videre, er det nødvendigt at udskifte ruden. Det er både hurtigere, nemmere og billigere at få ruden repareret end udskiftet. Undersøg hvad din bilforsikring dækker. Nogle forsikringer dækker stenslag og udskiftning af forruden. Andre gør ikke. 

En reparation af en forrude foregår ved at mekanikeren starter med at vaske ruden for at limen binder bedre efterfølgende. Et vakuum værktøj sikre at limen fordeles i revnen og den efterfølgende UV varme at det tørre og overskydende lim forsvinder. Hele processen tager omkring 15-20 min. 

Skal ruden udskiftes kan du forvente at det tager 1-2 dage alt afhængig af om det er nødvendigt at bestille en rude hjem. Husk at sikre dig at det er en original reservedel, da bilen ellers kan tabe i værdi og den kan blive svær at sælge på et senere tidspunkt.

Previous

Har du styr på alt bådudstyr til din båd? 

Bilens undervogn: Sådan beskytter du den bedst

Next