Få et autoværksted til at undersøge din brugte bil før køb

28 oktober 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Skal du ud og købe en ny brugt bil, og er det en bil, som ikke ligger i den billige ende, er det en god ide at starte med at undersøge alt, hvad du kan om biltypen først. Brug tid på at læse op på bilen og find ud af, hvad tidligere ejere har at sige. Har de været glade for bilen og vil de anbefale den eller siger de “aldrig igen”.

Det er også en god ide at finde ud af, hvilke fejl der typisk sender bilen på et autoværksted. F.eks. et autoværksted i Aalborg. Er det fejl, der hurtigt og billigt kan laves eller skal der hentes dyre reservedele og bruges mange mekanikertimer for at udbedre de forskellige fejl.

Lad bilen undersøges før køb

Har du en specifik bil i kikkerten, er det en god ide at få uvildig mekaniker til at gennemgå bilen. Det er penge der er givet godt ud. Ofte finder mekanikeren en 6-8 fejl, som enten skal laves eller også skal du have et prisnedslag. Især hvis det er en bil du køber fra en privat sælger er det vigtigt at få en mekaniker til at gennemgå bilen først, for her er bilen købt som beset.

Modsat hvis du har fundet en brugt bil hos en forhandler. Her er dit køb omfattet købeloven og du får en garanti med som er svarende til det beløb du har brugt til at købe bilen. Derudover har en mekaniker typisk haft bilen under kærlig behandling inden bilen sættes til salg. Typisk er bilen også en del dyrere end hvis du køber hos en privat sælger.

Når du besøger en forhandler så start med at kigge på de andre biler som forhandleren har til salg. Ligner de noget der egentlig mere hører til hos en skrothandler, er der stor sandsynlighed for, at det samme gør den bil du har kig på.

Flere Nyheder

12 januar 2024

VW ID

12 januar 2024

ID

09 januar 2024

VW ID