Bådmotor reparation: kan du gøre det selv?

| |

I nogle situation er man måske nødt til at se, om det er muligt at udøve bådmotor reparation på stedet, fordi man måske er midt ude på vandet, mens motoren står af, mens man andre gange kan lade professionelle om det.

Det kommer jo også lidt an på, hvad skaden med maskinen omfanger sig til, for hvis det handler om en mindre reparation på land, som kan laves af de fleste, så er det måske lige til at gribe til for mange mennesker.

Man bør i så fald også altid have manualen til motoren med sig, og eventuelt kan man have en kopi både i havn og på havet, så du altid kan slå op i den og eventuelt tjekke efter, hvad problemet kan være.

Måske er du så “heldig”, at problemet blot er nogle enkelte dele, der har sat sig løs, eller maskinen er løbet tør for brændstof, som du både kan klare på bølgen blå og i havn – hav i den forbindelse altid lidt ekstra brændstof med dig og det mest nødvendige værktøj.

Dog kan man også risikere, at problemet er mere omfangsrigt, som du ikke har viden eller erfaring til at tage dig af, uden du er bekymret for, at du kan komme til at gøre mere skade end gavn på motoren.

I den slags situationer skal man helst overlade gesjæften til de kloge hoveder at tage sig af den, men hvis problemet opstår ude på vandet, så er den hjælp jo nok ikke lige i nærheden hver gang.

Hvis man er på en å eller i en sø, så bør man have årer, så man kan ro i land og skaffe hjælp, men er man ude på havet, og man er langt ude, så er man måske nødt til at hente hjælp via radiokontakt og afvente denne.

Previous

Få penge for din skrotbil i Holstebro her

Find et kompetent pladeværksted til din bil her

Next