Undergrunden ved et gammelt autoværksted kan være virkelig dårlig

21 december 2020 Anders_Lundtang_Hansen

Nu om dage er der mange regler for, hvordan og hvor man skal bortskaffe spildevand, radioaktivt affald og ikke mindst olie.

Dette er der strenge krav for, hvordan man gør, og der er mange reglementer, man skal overholde for at bortskaffe dette, så man forurener mindst muligt – og man skal også opbevare, i vores tilfælde, olien på en forsvarlig måde, når den ikke kan bruges længere.

Men før i tiden foregik der mange lyssky aktiviteter med at bortskaffe den olie, hvor man blandt andet kørte den langt væk og dækkede den til med jord, så man i dag har nogle områder, der er stærkt forurenede og ikke kan bruges længere.

Dette ser vi heldigvis ikke i gjort i dag, og moderne autoværksteder, som jo sagtens kunne være et autoværksted i Frederikshavn, sørger for at følge kravene til punkt og prikke.

Men sådan kan man måske ikke altid være lige heldig, når man kigger retur i historien.

Undersøg undergrunden under et autoværksted

Man kan jo eventuelt overtage en grund, hvor man så får at vide, at der har ligget et autoværksted i gamle dage, og der var måske en tilhørende tankstation dertil.

Dengang havde man ikke samme forsvarlighed med håndtering og bortskaffelse af olie, så man kan risikere, at den undergrund også er virkelig forurenet.

Det skal derfor ikke kunne udelukkes, at det samme gælder dette tilfælde, hvor man har overtaget en grund, hvor der har ligget et autoværksted på, eller man stadig havde de gamle bygninger, som man ikke ville genbruge, men havde tænk sig at fjerne, så man kan bygge nyt.

Her skal man så nok lige få lavet en prøve af undergrunden for at se, hvordan situationen står til dernede, inden man bygger.

Er man heldig, er der ingen problemer, og man kan sagtens bygge nyt, men man er nødt til at være helt sikker på dette.

Flere Nyheder

12 januar 2024

VW ID

12 januar 2024

ID

09 januar 2024

VW ID